Από τον μικρό οικογενειακό ελαιώνα σε ένα premium brand με εξαγωγές στο εξωτερικό.
Αυτή είναι η πορεία του Δημήτρη Γαροφάλλου μόλις στα 33 του χρόνια και του εδραιωμένου πλέον premium brand του MARMARO olive oil. Ελιά και Μάρμαρο δυο λέξεις στενά συνυφασμένες με την ελληνική γη. Τα δυο αυτά στοιχεία διασταυρώθηκαν σε μια περιοχή της Χαλκιδικής, μεταξύ των χωριών ‘Ολυνθος και Καλύβες, που ονομαζόταν Μάρμαρο. Εκεί είναι που πριν ογδόντα περίπου χρόνια ξεκίνησε η δραστηριοποίηση της οικογένειας του Δημήτρη με το ευλογημένο αυτό δέντρο.
Μεγαλωμένος, λοιπόν, μέσα στου ελαιώνες του πατέρα του στην Χαλκιδική, γνώρισε ήδη από παιδί την αξία του καρπού της ελιάς αλλά και τις δυσκολίες που περικλείονται στην αγροτική εργασία. Οι σπουδές στο τμήμα Γεωπονίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ήταν το επισφράγισμα σε αυτά τα παιδικά ερεθίσματα. Το προσωπικό του ξεκίνημα έρχεται το 2015 οπότε και ενοικιάζει τα πρώτα χωράφια για να ξεκινήσει τις δικές του καλλιέργειες.
Το όραμα του Δημήτρη, όμως, δεν περιοριζόταν σε μια απλη καλλιέργεια αλλά στη δημιουργία ενός premium προϊόντος. Η προσπάθειά του οδήγησε στην παραγωγή του ελαιόλαδου MARMARO από την ποικιλία «Χονδροελιά Χαλκιδικής», η οποία δεν είναι τόσο γνωστή για το ελαιόλαδο της, όσο για τις μεγάλες, καταπράσινες και γυαλιστερές ελιές της, οι οποίες συλλέγονται από το δέντρο με το χέρι. Έχει χαμηλή οξύτητα και πολλές πολυφαινόλες δηλαδή αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες είναι ευεργετικές για την υγεία, καθώς συμβάλλουν στην αποφυγή ασθενειών. Η συλλογή του καρπού γίνεται στους αρδευόμενους ελαιώνες με φροντίδα για να παραχθεί το αγουρέλαιο, το καλύτερο δώρο που μπορεί να προσφέρει η γη της Χαλκιδικής. Έτσι, το ελαιόλαδο MARMARO είναι ένα προϊόν που έχει παραχθεί με αγάπη και σεβασμό στο δέντρο και είναι το αποτέλεσμα της μακροχρόνιας οικογενειακής παράδοσης και εμπειρίας στην καλλιέργειά της ελιάς.
Όπως είναι φυσικό για ένα προϊόν αυτής της ποιότητα δεν άργησαν οι εξαγωγές στο εξωτερικό σε χώρες όπως Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Δανία, Σουηδία, Νορβηγία, Ολλανδία, Βέλγιο, Λετονία, Ρουμανία, Βουλγαρία. Επιπλέον δεν έλειψαν και οι βραβεύσεις του προϊόντος.
Αριθμώντας πλέον 22 μοναδικά βραβεία το brand κατατάσσεται στην κορυφή του κλάδου. Παράλληλα μέσα σε αυτά τα χρόνια ο Δημήτρης, πέραν του ελαιόλαδου, πρόσθεσε στην γκάμα προϊόντων την ελιά και παράγωγα της όπως την πάστα ελιάς.
Ιστορίες αγροτικής επιχειρηματικότητας όπως του Δημήτρη μας συγκινούν για το όραμα, το ήθος και την προσήλωση στην ποιότητα.
Είναι χαρά μας να αναδεικνύουμε brand όπως το Marmaro Olive Oil και Δημήτρη είναι τιμή μας να ανήκεις στο δυναμικό team συνεργατών του www.oo.gr!