Η απόλυτη συνταγή για Βινεγκρέτ Ταχινιού με πολύ λίγα βήματα!
- 3 κουτ. σούπας ταχίνι
- 3 κουτ. σούπας γιαούρτι
- 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
- 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε καλά το γιαούρτι με το ταχίνι μέχρι να γίνουν ένα σώμα.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Η οξύτητα εξαρτάται από τη γεύση που θέλουμε να δώσουμε εμείς στη βινεγκρέτ καθώς η αναλογία του χυμού είναι προτεινόμενη.
Προσθέτουμε κρύο νερό στο μείγμα για να δώσουμε τη σύσταση που εμείς
επιθυμούμε. Αλατοπιπερώνουμε.
Ταχίνι Ολικής Άλεσης – Soulnuts
€8.50 – €63.00Ταχίνι ολικής άλεσης Θεσσαλονίκης από 100% σουσάμι παραγωγής μας χωρίς συντηρητικά, φοινικέλαιο , αλάτι και ζάχαρη με απίστευτη βουτυρένια υφή. Δεν υφίσταται καμία θερμική επεξεργασία.
Συμβουλές
Αποθηκεύουμε το ντρέσινγκ ταχινιού το ψυγείο είτε σε μπουκάλι είτε σε βάζο με βιδωτό καπάκι. Μπορούμε να το έχουμε στο ψυγείο μέχρι και μία εβδομάδα.
Προσοχή, το Βινεγκρέτ Ταχινιού σαν dressing δεν μπαίνει κατάψυξη!
Επειδή το ταχίνι έχει μια ελαφριά πικράδα, για να μην μας βγει το ντρέσινγκ πικρό, ισορροπούμε τη γεύση με την οξύτητα του λεμονιού..
Πηγή άρθρου soulnuts.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Brownies χωρίς ζάχαρη
- By admin
Μπάρες με Μέλι και Μπανάνες
- By admin
Βινεγκρέτ Ταχινιού: Tο dressing που ταιριάζει σε κάθε πράσινη σαλάτα
- By admin
Ένα brunch την Κυριακή: Ετοίμασε το πρωινό σου γεμάτο “Symbeeosis”
- By admin