Λίγα λόγια για το Μελόσταγμα
Το μέλι που παράγουν τα μελισσοσμήνη τους προέρχονται από την αυτοφυή βλάστηση των βουνών της Λέσβου όπου υπάρχει πληθώρα αρωματικών φυτών και αγριολούλουδων που ανθίζουν διαδοχικά ανάλογα με την εποχή.
Τα μελίσσια τους μεταφέρονται σε συγκεκριμένα σημεία του νησιού με πυκνή βλάστηση μακριά από ρύπους και καυσαέρια, ώστε η ποιότητα του μελιού να παραμένει γνήσια και ατόφια.
Η ιστορία
Το ‘’Μελόσταγμα’’ αποτελεί οικογενειακή επιχείρηση με ιδρυτή τον Καμπέρο Ιωάννη, που κατέχει περισσότερα από 30 χρόνια ειδίκευσης στο χώρο της μελισσοκομίας.
Το πάθος του για τη μέλισσα σε συνδυασμό με την όρεξη για ενασχόληση με το αντικείμενο, τον οδήγησε στο να μετατρέψει τη μελισσοκομία από χόμπι σε επάγγελμα.
Έτσι στις αρχές του καλοκαιριού του 2007, με την ολοκλήρωση των κτηρίων και τη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων και κατάλληλων μηχανημάτων, εγκαινιάστηκε η μονάδα παραγωγής – τυποποίησης μελιού και μελισσοκομικών προϊόντων, βάση των Ευρωπαϊκών προδιαγραφών.
Μάλιστα για τη διασφάλιση της ποιότητας των τροφίμων διαθέτει πιστοποίηση ISO:22000:2018 καλύπτοντας όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων από την παραγωγή ως τη μεταποίηση, τη συσκευασία, έως την πώληση.
Στην επιχείρηση απασχολούνται όλα τα μέλη της οικογένειας συνεχίζοντας το εγχείρημα του πατέρα τους, με στόχο την ανάπτυξη, την εξέλιξη και τη διάδοση της και στο εξωτερικό.
Ο μεγάλος γιος της οικογένειας παίρνοντας τα ινία από το πατέρα και με τη βοήθεια του, ασχολείται με τις μέλισσες και το εμπόριο ενώ η κατά έξι χρόνια μικρότερη του αδερφή σε συνεργασία με τη μητέρα της, στο τομέα τυποποίησης και παραγωγής.
Σήμερα η επιχείρηση μας παράγει πέντε ξεχωριστές ποικιλίες μελιού και συνεχώς αναπτύσσει νέα προϊόντα βασισμένα στα αγαθά που προσφέρουν οι μέλισσες όπως γύρη, βασιλικό πολτό, βάμμα πρόπολης και κηραλοιφές με απόσταγμα ελαίων διαφόρων θεραπευτικών φυτών.